Może melona?
Kto nie lubi owoców?
Jednym z moich ulubionych owoców jest melon uwielbiam jego smak oraz zapach.
Jak wybrać?
Powinien być żółty(tu barwa zależy od gatunku) oraz intensywnie pachnąć, ja jeszcze sprawdzam miękkość- nie chciała bym żeby był gdzieś zbyt obity lub po prostu stary.
Rozkrojonego trzymam w lodówce na talerzu i talerz owijam/przykrywam folią spożywczą.
W większości składa się z wody tak jak arbuz, a jego zawartość kaloryczna to: melon kantalupa 34kcal/100g , melon galia natomiast 24kcal/100g, melon żółty 36kcal/100g podczas gdy arbuz dostarcza 30kcal/100g.
Super sie sprawdza jako drugie śniadanie - kroje go w kostkę dodaje jogurt naturalny dwie łyżki otrąb owsianych jedna żytnich oraz banana, którego tez kroję w kostkę, wrzucam wszystko do pojemniczka- pysznie, słodko, pożywnie i do syta.
P.S Rosną także w naszych warunkach, więc można wyhodować w ogródku.
Jednym z moich ulubionych owoców jest melon uwielbiam jego smak oraz zapach.
Jak wybrać?
Powinien być żółty(tu barwa zależy od gatunku) oraz intensywnie pachnąć, ja jeszcze sprawdzam miękkość- nie chciała bym żeby był gdzieś zbyt obity lub po prostu stary.
Rozkrojonego trzymam w lodówce na talerzu i talerz owijam/przykrywam folią spożywczą.
W większości składa się z wody tak jak arbuz, a jego zawartość kaloryczna to: melon kantalupa 34kcal/100g , melon galia natomiast 24kcal/100g, melon żółty 36kcal/100g podczas gdy arbuz dostarcza 30kcal/100g.
Melon kantalupa
Wartość energetyczna w 100 g: | 34,00 kcal |
Białko w 100 g: | 0,84 g |
Węglowodany w 100 g: | 8,16 g |
Tłuszcz w 100 g: | 0,19 g |
Super sie sprawdza jako drugie śniadanie - kroje go w kostkę dodaje jogurt naturalny dwie łyżki otrąb owsianych jedna żytnich oraz banana, którego tez kroję w kostkę, wrzucam wszystko do pojemniczka- pysznie, słodko, pożywnie i do syta.
P.S Rosną także w naszych warunkach, więc można wyhodować w ogródku.
Komentarze
Prześlij komentarz